Stoornissen in het glucosemetabolisme.
Een verstoord glucosemetabolisme, insulineresistentie, metabole inflexibiliteit als oorzaken voor o.a. cholesterolproblemen, metabool geassocieerde vetlever en chronische laaggradige ontsteking.
Het glucosemetabolisme - hoe glucose opgenomen, verdeeld en verwerkt wordt in het lichaam - is een ingenieus systeem dat ervoor zorgt dat de bloedsuikerspiegel altijd op peil blijft en dat de cellen voldoende energie kunnen aanmaken.
Een van de hoofdrolspelers in dit systeem is insuline.
Een gebrek aan insuline, te veel insuline of een slechte werking van insuline is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van problemen met de bloedsuikerspiegel.
Belangrijke vragen zijn: waarom wordt dit systeem zo vaak overbelast en ontregeld? De gevolgen zijn natuurlijk ook niet te onderschatten: alle lichaamssystemen gaan lijden onder de toestand van metabole inflexibiliteit.
Wanneer we bijvoorbeeld te veel glucose spikes incasseren, wordt ons lichaam in een staat van chronische oxidatieve stress gebracht. Oxidatieve stress is o.a. een van de belangrijke factoren voor het ontstaan van hart- en vaatziekten, diabetes type 2, veroudering, vetlever, chronische low grade inflammation, etc.
Iedereen heeft er dus belang bij om zijn glucosemetabolisme in balans te houden.
Dit seminar wordt afgesloten met een Walking Lunch aangeboden door Decola Nutraceutics.
Philip Van Caille, de in België geboren osteopaat, kent niet alleen de smaak van goede Belgische en Zwitserse chocolade, maar ook een beetje meer over osteopathie.
Philip's reis in de osteopathische wereld begon in 1986 in Brugge, tot hij zich in 2001 in Zwitserland vestigde.
Onze osteopaat staat niet alleen bekend om zijn therapeutische handen. Sinds het begin van de jaren 90 deelt hij gul zijn kennis in heel Europa. Zijn focus is o.a. gericht op thema's als levensconforme bioregulatieve osteopathie, osteopathie en haar betekenis voor de functionele orthodontie bij kinderen, breindysfuncties en het «resetten» van de allostatische systemen.
Philip is ook de oprichter van “More Osteopathy”, een organisatie die postgraduate osteopathiecursussen organiseert en EASO, de European Academy of Sport Osteopathy.
Met een passie voor wetenschap en traditionele geneeskunde gaat Bernard met zijn team steeds op zoek naar de beste ingrediënten en samenstellingen.
Door wetenschap en traditie te verenigen kunnen zij hoogwaardige supplementen aanbieden die uniek én efficiënt zijn.
Een globale aanpak en holistische visie staan steeds centraal bij het creëren van Decola producten.